Rachel’s Vineyard Genezingsweekend – werk van Barmhartigheid

Sinds enkele jaren is een team bestaande uit priesters en andere medewerkers, gestart met hulp aan vrouwen met een abortus-verleden. Abortus is een traumatische gebeurtenis die vaak verergert door er niet over te kunnen spreken, waardoor gevoelens van schaamte geen uitweg hebben. Genezing van zulke getroffenen kan alleen worden bereikt door het creëren van een veilige omgeving waar vrouwen en mannen met een abortus-trauma hun verhaal kunnen doen.

Het genezingsweekend: “Dit weekend helpt je om Gods liefde en barmhartigheid op een diep niveau te ervaren. Het is een plaats waar mannen en vrouwen, vaak voor de eerste keer, in een vertrouwelijke omgeving hun diepste gevoelens over abortus kunnen uiten en delen. Het is een plaats van verzoening. Deelnemers die wrok-gevoelens hebben ten opzichte van zichzelf of anderen, ervaren er barmhartigheid en vergeving, waardoor zij opnieuw in vrede met zichzelf en anderen verder kunnen. Een Rachel’s Vineyard weekend geeft je de kans om je te focussen op deze donkere en pijnlijke periode van je leven met behulp van een ondersteunend en niet-veroordelend verwerkingsproces”.

Rachel’s Vineyard geeft vrouwen en mannen de gelegenheid om het diepe rouwproces aan te gaan en alle manieren waarop abortus hen geraakt heeft een plaats te geven!

Paus Franciscus wil graag dat de Kerk naar buiten treedt en werken van barmhartigheid verricht. Paus Franciscus heeft een grote vaderlijke liefde voor iedereen en wil dat wij als missionarissen van Barmhartigheid, een duidelijk en zichtbaar teken zijn van Gods grote Liefde die altijd mensen weer terug wil vinden, weer op wil nemen. Een liefde die altijd wil vergeven, die ver gaat om daarmee geliefden terug te vinden en naar huis te kunnen brengen. Paus Franciscus zegt heel duidelijk dat onze pastorale houding altijd gefundeerd moet zijn op de echte en ware leer van de Kerk en daarop moet bouwen. Daarop gefundeerd moeten we dan voornamelijk met vaderlijke liefde kijken naar elke persoon die bij ons komt.

En barmhartigheid, dat moeten we vooral doen, het is een werkwoord! Rachel’s Vineyard – werk van Barmhartigheid:

www.rachelsvineyardnederland.com